Video: toimiva tapa saada päihdeongelmainen hoitoon

Päihdeongelmaisen hoitoon saaminen voi olla joskus haastavaa. Rehapin päihdeterapeutti Miska Mikkonen kertoo, miten tämä saattaa onnistua. Voit katsoa videon täältä.

Artikkelissa ”Kuinka saada päihderiippuvainen hoitoon” tarkastelimme aihetta aiemmin. Voit lukea artikkelin täältä.

Tässä tiivistelmänä ohjeet, miten kokemuksemme mukaan interventio eli puheeksiotto läheisen saamiseksi toimivaan ja tehokkaaseen Rehapin hoitoon onnistuu.

TIIVISTELMÄ INTERVENTIOSTA

Ajoitus: krapula on otollisin hetki

Tyyli: yhteinen rintama, määrätietoisuus, välittämiseen vetoaminen, uhkan asettaminen, uhkan toteuttaminen

Muista: ota tarvittaessa yhteyttä asiantuntijoihimme

”Tiedämme ammatillisen ja henkilökohtaisen kokemuksemme kautta, että interventio on yksi jännittävimmistä asioista, mitä joudut elämäsi aikana tekemään”, kertoo Rehapin päihdeterapeutti Miska Mikkonen.

”Jokainen Rehapin työntekijöistä on myös itse tehnyt intervention tai ollut sen kohteena. Siksi toivomme sinulle rohkeutta ja muista, että olemme aina tavoitettavissasi ja valmiina auttamaan.”

Kun hoitoon lähdön aika vihdoin koittaa, tässä joitakin käytännön asioita, jotka kannattaa huomioida.

Hoitoon lähdön muistilista:

  • Hoitoon tulopäivän tulisi olla päihteetön
  • Hoidon maksaja on tiedossa. Mahdollinen maksusitoumusprosessi tulee olla tehtynä ennen hoitoon tuloa. Itse tai lähipiirin maksamana voi tulla saman tien hoitoon, tällöin käytössä ovat myös osamaksuvaihtoehdot.
  • Hoitoon tullaan läheisten tuomana, ei hoitoon tulevan henkilön itse ajamana. Tarvittaessa voimme noutaa hoitoon saapuvan esimerkiksi Turun linja-auto- tai rautatieasemalta.
  • Pakkaa mukaan henkilökohtaiset vaatteet, hygieniatarvikkeet ja lääkkeet. Rehapin lääkäri hoitaa tarvittaessa lääkityksiin liittyvät asiat.
  • Hoitoon kannattaa lähteä saman tien. Soita saapumisesta meille Rehappiin, numeroon 09 3611 9880.

Etusivulle