Rehappi tarjoaa intensiivihoitoa myös päihdeongelmaisten läheisille

”Löysin kauan kadoksissa olleen itseni kaiken menneisyyden vihan jälkeen. Nyt on aika elää omilla ehdoilla ja itseään rakastavasti eteenpäin. Kyllä tuo Rehappi on maaginen paikka.”

Rehapin läheishoito

Rehapin läheishoito on originelli hoitokokonaisuus, joka on suunniteltu ensisijaisesti päihdeläheisille ja päihteettömille addikteille. Rehapin läheishoidon sapluunan avulla toivutaan päihdeläheisen kokemuksista, läheisriippuvuudesta sekä toiminnallisista riippuvuuksista.

Yhteistä muihin Minnesota-mallisiin läheisille suunnattuihin hoitokokonaisuuksiin on se, että hoitoideologisena viitekehyksenä on 12-askeleen toipumisohjelma. Minnesota-mallin työntekijöillä on omakohtainen kokemus ja hoito on ryhmäterapiaa, jossa vertaistuki on tärkeässä roolissa. Minnesota-mallia soveltava hoitopaikka laatii aina oman hoitosisältönsä painottaen ja käyttäen hoitomallin periaatteita vaihtelevin vahvuusastein.

Rehapin läheishoito sisältää 10 vuorokautta kestävän hoitojakson Rehapissa sekä 11 kuukautta Rehapin jatkohoitoa. Läheishoitojakson aikana Rehappi tarjoaa ohjattua ryhmäterapiaa noin 80 tuntia sekä täyden ylläpidon majoituksineen ja aterioineen. Läheishoitoryhmään mahtuu maksimissaan kuusi henkilöä kerrallaan.

Täältä voit lukea lisää Rehapin läheishoidosta.

Hyvä tietää…

  • läheisten hoitojaksolle mukaan tarvitset henkilökohtaiset tykötarpeet 10 päivän ajalle
  • puhelinajat ovat: ensimmäinen sunnuntai klo 13–15 sekä toinen perjantai klo 18–20
  • hoitojaksolle saavutaan Rehappiin torstai-iltana, ryhmä kokoontuu klo 18
  • jakso päättyy sunnuntaina pinssinjakotilaisuuteen noin klo 19
  • seuraava läheishoitojakso:  30.4. – 10.5.2020

Lisätietoja

  • Laura, puh. 040 689 5424, laura.eklund@humana.fi
  • Jenna, puh. 040 553 7544, jenna.takatalo@humana.fi

 

Kokemuksia Rehapin läheishoidosta

”Se, että sai puhallettua tarinansa pihalle, on mun elämässä uuden alku. Sen työstäminen oli rankkaa, mutta sen kertominen turvallisessa ympäristössä ja vertaistuen voimaannuttavassa ilmapiirissä, oli niin vapauttavaa, etteivät sanat riitä kertomaan. Olen huomannut, että stoorin jälkeen rankat ja ahdistavat asiat ei jää enää pyörittämään mun mieltä, vaan osaan käsitellä asiat.”
—Eeva, alkoholistiperheen lapsi

”Yksi tähän asti eletyn elämäni parhaita hetkiä oli se, kun sain läheishoitojakson käytyäni perhoskorun kaulaani.”
—Minna, alkoholistin puoliso

”Rohkeus, rehellisyys ja vertaistuki!”
—Antti, alkoholistin läheinen

”Ennen läheisviikonloppua en ollut lainkaan ymmärtänyt, miten paljon meidän perheen alkoholismi oli vaikuttanut minunkin elämääni. Viikonlopun aikana oivalsin, että minäkin tarvitsen apua. Läheisten hoitojakso antoi vastauksia muun muassa siihen, miksi olen käyttäytynyt tietyllä tavalla. Ahdistus helpotti ja sain uudet työkalut elämään. Nyt tiedän, että menneeseen minun ei tarvitse enää palata.”
—Leena, alkoholistiperheen lapsi

Etusivulle