Rehapin päihdehoito auttaa raitistumaan

Rehapin hoito puree tehokkaasti päihteisiin

Rehapin päihdehoito on tehokas ja toimiva. Suurin osa koko päihdehoitojakson käyneistä on päässyt päihteistä eroon ja saanut rakentaa omannäköistä elämää. Joillekin se tarkoittaa isoja muutoksia monilla elämän osa-alueilla, joillekin taas tuttu arki tuntuu mielekkäältä ja tarkoitukselliselta. Usein myös suhteet läheisiin paranevat. Moni kertoo siitä, että elämänlaatu paranee. Hyvin merkittävää ja ilahduttavaa on se, että koko hoitojakson käyneistä suurin osa pysyy raittiina.

Rehapin päihdehoito sisältää kaksi osaa: perushoidon ja jatkohoidon. Lisäksi hoidon käyneellä on mahdollisuus käydä hoitolaitoksella maksutta aina kun tarvetta ilmenee, edellyttäen että hän pysyy erossa päihteistä. Alla kiteytetysti Rehappi-hoidon sisältö. Voit kysyä meiltä lisää soittamalla 09 3611 9880 tai sähköpostilla: info@kantamo.fi

Perushoito

Hoito toteutetaan Kärkölässä Kantamon hoitolaitoksessa täysylläpidolla. Perushoito kestää 28-35 vuorokautta. Potilas osallistuu intensiiviseen ryhmäterapiaan arkisin klo 8–17. Perushoidon tavoitteena on auttaa päihdeongelmainen raitistumaan.

Läheisviikonloppu: Perushoidon kolmantena tai neljäntenä viikonloppuna läheiset kutsutaan läheisviikonloppuun. Läheiset saavat ymmärryksen päihde- ja läheisriippuvuudesta. Läheisviikonloppu sisältää läheiskohtaamiset, jossa potilaalle kerrotaan, miltä päihteiden käyttö on läheisistä tuntunut ja mitä tulevaisuudelta odotetaan. Tämä on yleensä sekä päihdeongelmaiselle että hänen läheisilleen hyvin tervehdyttävä kokemus.

Jatkohoito

Rehapin hoitokeskuksella käydyn 28–35 vuorokauden mittaisen perushoitojakson jälkeen päihdehoito jatkuu jatkohoitona:

  • jatkohoidon aikana opetellaan raitista elämäntapaa
  • jatkohoitoryhmät kokoontuvat kerran viikossa eri puolilla Suomea
  • jatkohoito on tarkoitettu perushoidon käyneelle potilaalle ja koko läheisviikonloppuun osallistuneille läheisille
  • jatkohoito kestää 11 kuukautta

Lisäviikko: Hoidon käyneellä päihdeongelmaisella on mahdollisuus tulla lisäviikolle Rehappiin – edellyttäen että hän ei ole käyttänyt päihteitä perushoidon jälkeen.

Läheishoito

Läheisviikonloppuun osallistuneilla läheisillä on mahdollisuus käydä 10 vuorokauden mittainen intensiivihoito, jossa läheiset keskittyvät omaan toipumiseensa. Voit lukea lisää Rehapin läheishoidosta täältä.

Rehappi-hoidon kesto ja hinta

Päihdehoitojakso kestää yhden vuoden ja sen hinta on 6450 euroa. Hoidon voi maksaa myös kuukausierissä. Kysy meiltä lisää erilaisista maksuvaihtoehdoista, puh. 09 3611 9880.

Apua läheisen saamiseksi Rehappi-hoitoon

Jos sinusta tuntuu siltä, että läheisesi tarvitsee apua päihdehoitoon lähtemisessä, Rehapin päihdeterapeutti Miska Mikkonen kertoo seuraavassa linkissä, mitä hyväksi havaittuja keinoja siihen on: Toimiva tapa saada päihdeongelmainen hoitoon

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Hyödyllinen lahja, joka voi tuoda iloa vuoden jokaisena päivänä
Päihteistä voi päästä eroon tehokkaan hoidon avulla
Rehappi järjestää luentoja pitkin Suomea: päihdeongelmasta voi selviytyä
Terapeuttien ammatillisella osaamisella on suuri merkitys Minnesota-mallisessa hoidossa