Alkoholistin läheiset

Alkoholismi on sairaus, joka vaikuttaa raskaasti myös läheisiin. Läheisten toipuminen ja hoitaminen on siksi hyvin tärkeää. Jos hoidossa keskityttäisiin pelkästään itse alkoholistiin, olisi se verrattavissa siihen, että auto-onnettomuuden jälkeen hoidettaisiin vain kolariauton kuljettajaa.

Alkoholistien läheiset joutuvat kamppailemaan oman jaksamisensa äärirajoilla yrittäessään auttaa päihdeongelmaista. Jatkuva huoli ja pelko sekä turvattomuuden, avuttomuuden ja arvottomuuden tunteet ovat arkipäivää perheessä, jossa vallitsee päihdeongelma.

Alkoholismin aiheuttama paha olo kuormittaa myös etäämmällä olevia ystäviä ja sukulaisia, jotka kokevat huolta, hätää ja hämmennystä. He näkevät ongelmasta yleensä vain jäävuoren huipun, mikä saattaa toisinaan aiheuttaa lisää jännitteitä päihdeongelmaisen lähipiirissä.

Läheisviikonloppu ja jatkohoito kuuluvat automaattisesti Rehapin päihdehoidon kokonaisuuteen. Nämä hoidon osiot antavat työkaluja, joilla myös läheiset voivat toipua. Lisäksi läheisillä on mahdollisuus osallistua Rehapin läheishoitoon.

Järjestämme lisäksi päihdeongelmaisten läheisille tarkoitettuja Läheisten iltoja:

  • ke 4.9.2019 klo 18, Rehapin toimitilat Lomahyppäyksessä, Hyppäyksentie 85, 21130 Naantali
  • ke 18.9.2019 klo 18, Rehapin toimitilat Vallilassa, Pälkäneentie 19 A, 2.krs, 00510 Helsinki

Läheisten illoissa on mahdollista saada lisätietoa päihderiippuvuudesta, läheishoidosta ja toipumisesta. Ohjelma on erityisen hyödyllinen sinulle, joka olet osallistunut läheisviikonloppuun. Jos sinulla ei ole kosketuspintaa hoitoomme, toivomme ensin osallistumista infotilaisuuteemme (aikataulut etusivulla).

Tervetuloa!

Seuraavat läheishoitojaksot:

Seuraavat läheishoitojaksot vuonna 2019:
22.8.-1.9.
24.10.-3.11.
21.11.-1.12.

Varaa paikkasi ajoissa: Laura 040 689 5424 (laura.eklund@coronaria.fi) tai Jenna 040 553 7544 (jenna.takatalo@coronaria.fi)

Onko läheisten huomiointi päihdehoidossa tärkeää?

Jos olet huolissasi sinulle tärkeän ihmisen päihteiden käytöstä, soita numeroon 020 155 0000. Kerromme, kuinka perhe voi auttaa päihdeongelmaista lähtemään hoitoon. Päihdeongelmaisen hoitoon lähteminen avaa väylän myös koko perheen toipumiselle.