SOITA 09 3611 9880, AUTAMME SINUA


Hoitoon tulo

Hoitoon hakeutuminen

Hoitoon hakeutuminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Hoito alkaa perushoidolla,  jonka voi aloittaa milloin tahansa. Hoidossa on kaiken aikaa juuri hoitonsa aloittaneita ja pidemmälle edenneitä, mikä on tärkeää toipuvan ilmapiirin kannalta potilasyhteisössä.

Hoitoon hakeutuminen tapahtuu yleensä alkoholistin omasta, läheisten tai työnantajan aloitteesta.

 

Rehappi-hoidon kesto ja hinta

Päihdehoitojakso kestää yhden vuoden ja sen hinta on 6450 euroa. Hoidon voi maksaa myös kuukausierissä. Kysy meiltä lisää erilaisista maksuvaihtoehdoista, puh. 09 3611 9880.

 

Hoitopaikan voi varmistaa soittamalla numeroon 09 3611 9880. Alla on muistilista, mitä tulee ottaa huomioon hoitoon tullessa.


Alkoholistin saaminen hoitoon

Päihdeongelmaisen suostuminen hoitoon vaatii usein toimenpiteitä läheisiltä. Sairauden kieltomekanismista johtuen hätä on useimmiten ensin läheisillä.

Vastoin yleistä luuloa, alkoholistin ei tarvitse olla ”motivoitunut raitistumaan” hoitoon tullessaan. Riittää, että hän on suostuvainen lähtemään. Hoidon tehtävänä on muuttaa ulkoinen paine lähteä hoitoon sisäiseksi motivaatioksi elää raitista elämää.

Keskustelua, jossa alkoholistia yritetään saada hoitoon kutsutaan ”interventioksi” eli ”puheeksiotoksi”. Interventiossa on tärkeää oikea ote ja ajoitus.

Ota yhteyttä puhelimitse numeroon 09 3611 9880, kerromme mielellämme, miten ja milloin hoitoon lähtö kannattaa ottaa puheeksi alkoholistin kanssa.

Muistilista hoitoon tullessa

  • Varmista hoitopaikka puhelimitse numerosta 09 3611 9880.
  • Hoitoon ei saa tulla itse ajavana. Voimme tarvittaessa noutaa hoitoontulijan esim. Turun rautatieasemalta.
  • Hoitoontulopäivänä ei saa olla juonut.
  • Lääkärin lähetettä ei välttämättä tarvitse, hoidon alussa on lääkärintarkastus.
  • Hoidon maksaja tulee olla selvillä. Jos maksaja on kunta, maksusitoumus tulee olla selvitettynä ennen hoitoon tuloa.
  • Yhteydenpito ”ulkomaailmaan” ja arkiasioiden hoitaminen on rajallista perushoidon aikana.