SOITA 09 3611 9880, AUTAMME SINUA


Alkoholismin hoito

Minnesota-mallinen hoito

Rehapin tarjoaman Minnesota-mallisen hoidon tarkoituksena on saada alkoholisti ymmärtämään oma sairautensa ja sen kielteiset seuraukset. Tämän myötä syntyy aito halu elää päihteetöntä elämää. Läheisillä on myös keskeinen merkitys hoidossa. Päihdehoito muodostuu kolmesta osiosta, joita on kuvattu seuraavassa.

Perushoito

Hoito alkaa vähintään 28 vuorokauden mittaisella perushoidolla, jonka voi aloittaa milloin tahansa. Perushoidon aikana majoitutaan hoitokeskuksessa, joka sijaitsee kauniissa saaristomaisemassa Naantalin Rymättylässä.

Perushoidon alussa on lääkärintarkastus. Lääkärin tehtävänä on todeta hoidon tarve ja varmistaa potilaan soveltuvuus hoitoon. Lisäksi lääkäri antaa potilaalle ohjeistuksen mahdollisten päihdyttävien pkv-lääkkeiden vieroituksesta. Muihin lääkityksiin ei puututa. Hoidossa keskitytään ainoastaan päihderiippuvuuteen.

Arkipäivisin terapiaa on kello 8-17 ja lisäksi iltaisin potilaat pitävät keskenään tunnin mittaisen ryhmäkeskustelun. Viikonloppujen ohjelma rakentuu läheisviikonloppujen ympärille.

Hoito tapahtuu ryhmäterapiassa, jota ohjaavat Minnesota-malliseen hoitotyöhön koulutuksen saaneet päihdeterapeutit, joilla itsellään on toipumiskokemus päihderiippuvuudesta.

Perushoidossa potilas alkaa ymmärtää juovan ajan käyttäytymistään ja käy sen perusteellisesti läpi. Hoidossa käydään läpi, kuinka päihderiippuvuus on vaikuttanut eri elämän osa-alueisiin. Vertaistuen ja alkoholismista saadun ymmärryksen ansiosta häpeä aiheen ympäriltä katoaa, jolloin juomisen seurauksista on mahdollista puhua.

 

Rehappi-hoidon kesto ja hinta

Päihdehoitojakso kestää yhden vuoden ja sen hinta on 6450 euroa. Hoidon voi maksaa myös kuukausierissä. Kysy meiltä lisää erilaisista maksuvaihtoehdoista, puh. 09 3611 9880.

Terapia

Läheisviikonloppu

Perushoidon kolmantena tai neljäntenä viikonloppuna potilaan läheiset kutsutaan läheisviikonloppuun. Läheisviikonloppuun kutsutaan perheenjäseniä, sukulaisia ja ystäviä, jotka ovat kärsineet potilaan juomisesta.

Läheisviikonloppuun osallistuvat saavat ymmärryksen päihderiippuvuudesta koko perheen sairautena.

Keskeisenä osana hoitoon kuuluu ns. läheiskohtaaminen, jolloin läheiset pääsevät purkamaan päihderiippuvaiselle, miltä hänen päihteiden käyttönsä on heistä tuntunut. Lisäksi läheiset käsittelevät omaan toipumiseensa liittyviä asioita läheisterapeutin kanssa.

Läheisillä on myös mahdollisuus kuulla päihderiippuvaiselta, millaisia tunteita hän on itse kokenut ja mitä odotuksia kaikilla on tulevaisuuden suhteen.

Läheisviikonloppu on hyvin tunteikas, raitistava päihderiippuvaisen kannalta ja helpottava läheisten kannalta.

”Läheisviikonloppu on yksi elämäni vapauttavimmista kokemuksista!” – Niina, alkoholistin puoliso

Jatkohoito

Jatkohoitoon kokoonnutaan kerran viikossa 11 kuukauden ajan perushoitojakson jälkeen. Potilaan lisäksi läheisviikonloppuun osallistuneilla läheisillä on mahdollisuus jatkohoitoon. Jo perushoidon aikana raitistutaan ja jatkohoidon tarkoituksena on tukea raittiin elämäntapa oppimista.

Jatkohoitopaikkakunnat ovat: Helsinki, Turku, Tampere, Kuopio, Vaasa, Oulu, Naantali, Pori, Rauma, Lohja, Ylivieska, Kangasniemi (Keski-Suomi), Lappeenranta.

Perushoidon jälkeen potilaalla on mahdollisuus raittiina ollessaan tulla hoitolaitokseen ylimääräiselle hoitoviikolle ilman lisäveloitusta. Lisäksi henkilökunta on aina tavoitettavissa, jos arkielämässä eteen tulee mieltä askarruttavia asioita.

 

Hoitokokonaisuus

  • Perushoito 28-35 vrk täysylläpidolla hoitokeskuksessa Naantalin saaristossa
  • Läheisviikonloppu perushoidon loppupuolella
  • Jatkohoito 48 kertaa 11 kuukauden ajan
  • Mahdollisuus lisäviikolle perushoidon jälkeen raittiina

Hoitokokonaisuuden hinta on 6200 euroa. Hoidon maksajana on yleensä potilas itse tai hänen lähipiirinsä, työnantaja tai kunta. Jos maksajana on kunta, maksusitoumus tulee olla selvitettynä ennen hoidon aloittamista. Hoidon voi maksaa myös osamaksulla. Kysy erilaisia vaihtoehtoja meiltä, soita 09 3611 9880.  Hoitoon hakeutumisesta voit lukea tästä.