Banaanin piilotus ja päihderiippuvuuden tunnistaminen

Tunnelmia infotilaisuudesta

Rehapin päihdeterapeutti Miska Mikkonen luennoi päihderiippuvuudesta Rehapin Vallilan toimipisteellä.

Paikalla olevan yleisön kanssa keskusteltiin päihderiippuvuuden sairauden luonteesta, sen vaikutuksista niin päihderiippuvaisen tunne-elämään, käytökseen kuin läheisiin ihmisiin sekä luonnollisesti myös toipumisesta.

Eräänä päihderiippuvuuteen liittyvänä tunnusmerkkinä on häpeä ja siitä johtuva päihteiden käytön salailu.

”En keksi syytä, miksi normaalin alkoholin käyttäjän tarvitsisi piilotella juomistaan. Jos ilmiön tilalle ottaa jonkun muun asian, esimerkiksi banaanien kätkemisen, siinä ei olisi mitään järkeä.

Olisimme syvästi huolissamme itselle rakkaasta henkilöstä, jos hän kauppaan mennessään valehtelee menevänsä ostamaan maitoa, todellisuudessa hän ostaa valtavasti banaaneja, piilottelee niitä eri paikkoihin; muutama terttu auton vararenkaan viereen, jokunen banaani komeroon. Hän hiiviskelee salaa autotalliin, syö siellä banaanin. Perheen jäsenet löytävät hylättyjä kuoria oudoista paikoista, mikä kiristää kodin tunnelmaa.

Jos banaanin tilalle laittaa viinapullon, kyseessä on normaali arki päihderiippuvaisissa perheissä.”

Luennolla käytiin läpi myös sitä, miten päihderiippuvaisen voi saada hoitoon. Jos haluat saada siitä lisätietoa, soita numeroon 020 155 0000. Rehapin asiantuntijat keskustelevat mielellään kanssasi teidän tilanteestanne.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kuinka saada päihderiippuvainen hoitoon?
Miten loma meni?
Rehappi-hoito auttaa raitistumaan
”Elämä on vaan niin paljon helpompaa ilman päihteitä”
Alkoholistin läheiset