SOITA 09 3611 9880, AUTAMME SINUA


Alkoholismista toipuminen

Alkoholismista voi toipua. Toipunut alkoholisti elää tasapainoista elämää, jossa myös läheisten on helppo hengittää. Alkoholismista toipuminen vaatii täysraittiutta ja riippuvuuden ympärille muodostuneiden epänormaalien käytösmallien purkamista. Rehapin tarjoaman Minnesota-mallisen hoidon tehokkuus perustuu juuri tähän tekijään.

Hoidon avulla alkoholisti havahtuu näkemään tilansa ja hänellä syntyy aito halu elää raitista elämää. Lisäksi hoidon kautta saa työvälineitä oppia kohtaamaan elämää raittiina. Toipuneen alkoholistin raittius on helppoa ja hän pystyy elämään täysin normaalia elämää.

Lue lisää hoidosta:


Täysraittius

Kun riippuvuus on puhjennut ja alkanut ohjata elämää, alkoholistin on mahdotonta oppia ns. kohtuukäyttäjäksi. Tämä johtuu fysiologisista, psyykkisistä ja tunneperäisistä syistä.

Ainoa vaihtoehto todelliseen toipumiseen on päihteetön elämäntapa. Jos alkoholisti saa yhdenkin annoksen päihdettä elimistöönsä, syntyy tarve saada sitä lisää ja juominen lähtee uudestaan käyntiin. Kun alkoholisti ymmärtää sairautensa luonteen, hän voi oppia elämään päihteetöntä elämää, aivan kuten allergikko oppii elämään allergiansa kanssa.

Tasapainoinen käyttäytyminen

Riippuvuuden ympärille muodostuu epänormaaleja käyttäymismalleja kuten valehtelu, piilottelu, kriittisyys ja pahantuulisuus ympäristöä kohtaan, eristäytyminen ja pakonomaisuus.

Raittiin elämän myötä alkoholisti voi alkaa muuttamaan epänormaaleja käytösmallejaan, jotka ovat muodostuneet riippuvuuden ympärille. Tämän ansiosta päihderiippuvaisen elämän laatu paranee ja hän mahdollistaa myös läheistensä toipumisen.

Rehapin Minnesota-mallisessa hoidossa alkoholisti pystyy havaitsemaan käyttäytymisensä epänormaalit piirteet ja saa työkaluja niiden muuttamiseen.